17 Haziran 2015 Çarşamba

Ramazanda Susatmayan-Acıktırmayan Gıdalar


Ramazan geldi hoş geldi. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Malum yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde oruç tutmak bir hayli zorlaşıyor. Bizde sizler için araştırdık. Oruçlu iken daha az susatan ve daha az acıktıran hangi besinleri tüketmeliyiz, sahurda ve iftarda ne yemeli ne yememeliyiz hep birlikte öğrenelim.


Oruç Tutarken Susamamak İçin;


1: Sahurda kızartmalardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız.
2: Sahurda yemek yerine kahvaltılıkları, sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz.
3: İftarda oruç açıldıktan sonra sahura kadar 2-2.5 litre su ve sıvı tüketmeliyiz.
4: Sıvı alımını sadece sahura bırakmamalıyız.
5: Sahurda yemekten sonra dişlerimizi mutlaka fırçalamalıyız.Yemek artıklarından arındırmalıyız.
6: Karpuz, şeftali, üzüm gibi su oranı yüksek meyveleri bolca tüketmeliyiz.
7: Sucuk, işlenmiş et ve kırmızı etlerden sahurda uzak durmalıyız.

Oruçlu iken Tok Tutan Gıdalar;


1: Eğer sahurda pilav tüketecekseniz esmer olanı tercih edin.Böylece daha sağlıklısını tüketmiş olursunuz hemde oldukça tok kalırsınız.
2: Çorba mutlaka az da olsa tüketmelisiniz.
3: Evde yapılmış yoğurt ve 1 bardak süt mideyi çabuk terk etmediğinden oldukça uzun süre tok tutar.
4: Yumurta da anne sütünden sonra bilinen en kaliteli protein kaynağıdır. Ve uzun süre tokluk hissi verir.
5: Sahurda yemek arasında bi kaç ceviz tok kalmanıza yardımcı olacaktır.
6: Sahurda lifli ekmek tercih etmek sindirim sistemi açısından iyidir. Lifli ekmekler yulaf, çavdar ve tam buğday ekmekleridir. Üstelik büyük ölçüde tok tutar. Herkese Hayırlı Ramazanlar...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder